10 jaar Fysio Balance!

10 jaar…

Het is alweer 10 jaar geleden dat ik de praktijk Fysio Balance ben begonnen. 

En wat een reis is het geweest.

10 jaar geleden ben ik begonnen aan de Westzeedijk in samenwerking met Body Balance Personal training. In een kleine behandelruimte op de eerste verdieping, waar je bijna je hoofd tegen het plafond stootte, werden de eerste stappen gezet van de reis van Fysio Balance. 

Door eerst de klanten van Body Balance Personal Training te behandelen op de dinsdagavond en zaterdag werd het steeds drukker in de praktijk. Naast het werken bij mijn laatste werkgever in Spijkenisse betekende dit 6 dagen per week aan de slag. 

Het was alleen niet druk genoeg bij BBPT om volledig zelfstandig te kunnen gaan werken.

Wijlen Rianne Schravesande (rust zacht lieverd) attendeerde me op een locatie in Numansdorp bij toen nog Highway Sportinstittuut (nu Fit25). 

Na een goed gesprek met Rudi zijn we een samenwerking begonnen tussen Fysio Balance en Highwaysport instituut, vanaf 1 december 2014. Waar we als eerste instantie uitgingen van een proef van een jaar werd een samenwerking van 6 jaar (later hier meer over). 

Eén van de eerste patiënten in Numansdorp was een “echte” Numansdorper. 

Na intake onderzoek en behandeling was deze zeer tevreden maar hij wilde geen vervolg behandeling. De reden? Ik was geen echte Numansdorper dus ik zou het niet lang uit houden. 

Dit gaf me juist de motivatie om een praktijk succesvol te laten zijn. (3 jaar later is hij naar tevredenheid behandeld). 

In januari 2015 attendeerde Graciela me op de locatie aan de Jan Ligthartstraat 95. Dit zou een multifunctionele nieuw sportgebouw moeten worden. De samenwerking werd aangegaan met Gym Fitness die toentertijd begon als sportschool. 

Vanaf 1 juni 2015 was de verhuizing vanuit BBPT naar de Jan Ligthartstraat voltooid. 

Dit was ook gelijk de stap om als werkgever aan de slag te gaan. Mijn eerste werknemer was Shadee van Opstal. Zij was bij mijn laatste werkgever een stagiaire geweest en wilde met mij de uitdaging aangaan betreffende Fysio Balance. Shadee koos later om fulltime aan de slag te gaan bij mijn oude werkgever. 

Dit betekende dat de eerste vacature gemaakt moest worden. 

Uit de vele aanmeldingen was de keuze gevallen op Lars van Kester die maart 2016 bij ons ging starten. 

Lars is jaren binnen de praktijk mijn steun en toeverlaat geweest in de groei van Fysio Balance. 

Vanaf 1 april 2016 resulteerde dit tot volledig zelfstandig aan de slag te gaan bij Fysio Balance. 

Helaas kregen we eind juni 2016 een zware klap te verduren. Gym fitness gaat failliet. 

Lars en ik hebben onze schouders eronder gezet. Door creatief om te gaan met de situatie, hebben we dit er doorheen kunnen slepen. Totdat onze huidige partner Basic-fit in januari 2018 open ging en we weer de mogelijkheid hadden voor sportrevalidatie en de groei van de praktijk. 

Dit gaf de mogelijkheid om Michiel Swart aan te nemen om vanaf juli 2018 het team uit te breiden. 

Kim Hengst – van Meurs is in februari 2019, na een korte snuffelstage, gestart met sportmassages te geven op de praktijk. Na haar seniorstage bij ons, is Kim aan de slag gegaan als fysiotherapeut vanaf februari 2022. 

Nu zit Kim in haar studie kinderfysiotherapie en na het halen van de module baby en ontwikkeling heeft ze afgelopen weken haar eerste baby behandeld. Dit gaf mij en zeker Kim een trots gevoel!

Door de groei waren we eind 2019 aan het oriënteren voor een extra kracht.

Daar kwam helaas corona om de hoek kijken begin 2020. 

De lockdowns heeft een zware impact gehad in de bedrijfsvoering en ontwikkeling van het bedrijf. 

Toch zijn we aan de slag gegaan met Tim Tieleman en hem aangenomen om samen met hem te groeien naar een bloeiende praktijk. Tim komt zelf uit Numansdorp daardoor was hij ook goed inzetbaar in Numansdorp. Tevens heeft hij nu zeker ook zijn sporen verdiend in Rotterdam en is hij een onmisbare kracht geworden voor Fysio Balance. 

Tussen de lockdowns door zijn we in oktober 2020 gestart met een praktijkruimte aan de Basic-Fit in Naaldwijk. Lisa van de Eng was de kandidaat om dit op zich te nemen. 

Helaas door de lockdowns en corona maatregelingen, hadden we geen vliegende start in Naaldwijk. Dit heeft genoodzaakt, samen met personeelstekorten op de arbeidsmarkt, om een einde te maken aan de praktijkvoering in oktober 2022. 

Na afscheid te nemen van Michiel in januari 2021 maakte het meer ruimte voor Tim en Lisa om meer uren te maken in Rotterdam. 

Helaas, door de (corona)stressfactoren en verlies van mijn vader (rust zacht pa!) werd ik eind januari 2021 uitgeschakeld door een hernia. Waar ik dacht dat ik de emoties veel uitgesproken had, drukte mijn lichaam stevig op de rem. 

Een mooi bijkomstigheid is dat ik door de hernia in contact ben gekomen met orthomanuele arts Klaas Molenaar. Daar heb ik in 1 1/2 jaar tijd meerdere dagen meegelopen en mogen ervaren hoe Klaas te werk gaat. 

Dit heeft geresulteerd dat mijn manier van behandelen meer handvaten heeft gekregen. 

Tijdens mijn afwezigheid door mijn hernia kreeg ik te horen dat het contract met Fit25 in Numansdorp niet verlengd ging worden. Een zoektocht naar een nieuwe locatie moest met pijn en moeite toch gestart worden. 

Zelfs Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland waren opties om verder te gaan met de praktijkvoering. 

Gelukkig voor ons, stopte Maria Knoop in de Voorstraat met haar praktijk. We hebben nu een prachtige praktijk waar we nog jaren op voort kunnen groeien en bloeien. 

Lisa nam in juni 2021 ontslag waardoor we weer op de arbeidsmarkt moesten gaan. Mehdi Zarguit was een welkome aanvulling op de praktijk. 

Na het vertrek van Lars in november 2021 kon Mehdi bijna fulltime aan de slag bij Fysio Balance. 

April 2022 hebben we een top team staan met Kim, Tim en Mehdi, en dan slaat het noodlot toe bij Tim. Hij snijdt zijn duimpees en -zenuw door. 

De krappe arbeidsmarkt maakt het lastig om nieuw personeel in te schakelen. Gelukkig heeft Selin Barçin ons bijgestaan tijdens de revalidatie van Tim. 

Gelukkig was Tim weer opbouwend inzetbaar vanaf oktober 2022 en nu weer volledig inzetbaar. 

Sinds december 2022 kan Mehdi door prive-omstandigheden helaas niet meer werken in de praktijk. 

Allleen de arbeidsmarkt is dusdanig krap, dat er geen nieuw personeel te vinden is. 

Nu zijn we samen met Kim en Tim keihard aan het werk om alle klachten van onze patiënten te behandelen. 

Het jaar 2023 hebben we voor het eerst geen contracten met een aantal grote zorgverzekeraars. Dit geeft voor ons weer extra uitdagingen en leerprocessen. 

Een mooie reis kan nooit zonder weerstand. We hopen dat de rest van onze reis in het teken staat van groei maar voornamelijk voor de bloei van de praktijk. 

De reis had nooit gemaakt kunnen worden door alle (ex-)patiënten vanuit Amsterdam tot aan Stad aan ’t Haringvliet, Gramsbergen tot aan Maassluis, Hellevoetsluis/ Spijkenisse tot aan Ridderkerk en zeker niet van de (ex-)patiënten uit Rotterdam tot aan Numansdorp.

Zeker ook niet zonder mijn kinderen, mijn ouders, mijn familie en vrienden. 

Maar dit alles had ik zeker nooit mee kunnen maken zonder mijn steun en toeverlaat, mijn maatje, mijn alles, mijn vrouw Diana! 

“Live a balanced life”

kerstvakantie 2023

Kerstvakantie 2023 We gaan van onze rust, familie en vrienden genieten tussen kerst en oud…

Bekijk